+31 (0)517394342

Culturele Hoofdstad 2018

Culturele Hoofdstad 2018

Culturele Hoofdstad van Europa. Dit jaar draagt Leeuwarden deze prestigieuze titel en heel Friesland omarmt Culturele Hoofdstad 2018. Gedurende het jaar valt er van alles te beleven in de provincie. Activiteiten die een cocktail zijn van heden, verleden en mixen van stad en platteland. Alles staat geheel in het teken van ‘de mienskip’ – dat betekent ‘samen’ in het Fries. Wij zetten een aantal highlights voor u op een rij.

TOT 2 APRIL  |  Mata Hari  |  Leeuwarden

Exotisch danseres, spionne, Fries meisje, mythe. Mata Hari betovert honderd jaar na haar dood iedereen nog steeds met haar veelbewogen en mysterieuze leven. Het Fries Museum presenteert speciaal voor de Culturele Hoofdstad 2018 de grootste Mata Hari-tentoonstelling ooit met persoonlijke bezittingen, foto’s, brieven, militaire dossiers en plakboeken die voor het eerst te bewonderen zijn. Laat u tot 2 april 2018 verleiden door dit internationaal iconisch Fries meisje!

13 APRIL t/m 20 MEI  |  Lost in the Greenhouse  |  Sexbierum

Vlakbij onze B&B, in de tuinbouwkassen van Sexbierum kunt u de muziektheatervoorstelling ‘Lost in the Greenhouse’ meemaken. Het gezelschap Orkater kweekt in samenwerking met Friese theaters begrip met hun tragische liefdesverhaal van een Poolse arbeider die als een blok valt voor een Friese schoonheid. Laat u van 13 april t/m 20 mei meeslepen door dit indrukwekkende theaterstuk.

20 t/m 22 JULI  |  Welcome to The Village  |  Leeuwarden

Dit zomerse duurzame festivaldorp vind je van 20 juli t/m 22 juli in de Groene Ster bij Leeuwarden. Slenter door het bos- en waterrijke terrein langs heerlijke foodtrucks en ga los op meer dan zeventig acts van nationale en internationale artiesten. Muziek, theater, innovatie, kunst en voedsel komen samen tijdens Welcome to The Village. Geloof ons, hier wil je bij zijn.

3 t/m 6 AUGUSTUS  |  Tall Ship Races  |  Harlingen

De armada van ’s werelds grootste historische zeilrace strijkt op 3 augustus t/m 6 augustus neer in Harlingen. Dit enorme nautische evenement mag u zeker niet missen! De schoonheid van de zee is een inspiratiebron voor velen, waaronder ook veel jonge talentvolle schrijvers. Zij geven tijdens de ‘The Sea! The Sea!’ een literaire ode aan de zee op bijzondere plekken in Harlingen. Laat u tijdens de Tall Ship Races meenemen in een bruisende stad vol schuim, matrozen, shantykoren en veel meer!

17 t/m 19 AUGUSTUS  |  Reuzen van Royal de Luxe  |  Leeuwarden

Voor het eerst komen de Reuzen van Royal de Luxe naar Nederland – Friesland welteverstaan! Het Franse gezelschap trekt wereldwijd miljoenen bezoekers met zijn metershoge poppen. Van 17 augustus t/m 19 augustus zullen deze iconische reuzen door het nuchtere Leeuwarden wandelen, hun verhaal ‘vertellen’ en je meenemen naar mooie plekken waar je nooit eerder bent geweest! Dit wordt zeker weten een onvergetelijke ervaring.

8 SEPTEMBER t/m 7 OKTOBER  |  De Stormruiter  |  Leeuwarden

Met honderden Friese paarden in de hoofdrol wordt de eeuwige strijd tegen het water gevoerd tijdens het ongekende theaterstuk ‘De Stormruiter’. Dit wereldberoemde paardenras schittert in het verhaal over de eigenwijze, moedige dijkgraaf Hauke Haien die een nieuwe dijk wil bouwen om de zee te trotseren. Wil je dit spektakel niet missen? Het is alleen te zien van 8 september t/m 7 oktober!