+31 (0)623287256

ETEN & DRINKEN

Restaurant de Grillerije

Dit Bourgondische restaurant ligt aan de gracht van Franeker, schuin tegenover het Planetarium. Bij De Grillerije wordt gewoon lekker gekookt, krijg je ruime porties en veel gezelligheid.

 

De Stadsherberg

De Stadsherberg staat voor ongekunsteld eten uit eigen regio, met een goed glas wijn in een relaxte huiselijke sfeer. Combineer dat met een fantastische uitzicht in een herberg waar al honderden jaren service en gastheerschap voorop staan.

 

Grandcafé de Doelen

Midden in het centrum van Franeker bevindt zich aan de Breedeplaats, Grandcafé De Doelen. Door de centrale ligging in het centrum van de stad, de ruime openingstijden en het diverse aanbod is het hier vaak gezellig druk.

 

Brasserie De Stadstuin

In het Planetarium van Eise Eisinga is Brasserie De Stadstuin gevestigd. In dit fraai gerestaureerde café kunt u heerlijk genieten van een lekkere lunch, high tea of een ‘gewoon’ kopje koffie of thee. En met mooi weer kunt u plaatsnemen in de prachtige stadstuin.

De Poort van Franeker

Poort van Franeker ligt net buiten het centrum van Franeker, ongeveer 3 minuten lopen. Zowel per auto als per openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Ten eerste omdat op 1-2 minuten lopen vanaf het hotel-restaurant het treinstation Franeker ligt (traject Leeuwarden – Harlingen Haven). Ten tweede vindt u daar ook de bushalte voor lijndienst 35 (richting Sneek busstation) en 75 (traject Bolsward Busstation – Harlingen Zorgplein).

 

De Bogt fen Guné

De Bogt fen Guné is de stamkroeg van vele Franekers en vanwege de titel ‘oudste studentencafé van Nederland’ ook veel bezocht door toeristen. Speciaal voor het oudere uitgaanspubliek is er een apart smûk (Fries voor knus en gezellig) gedeelte gereserveerd: de Franequer Loskop.

 

Jellema Specialiteiten

Geen restaurant of lunchcafé, maar wel een winkeltje met heel veel lekkernijen. Van de lekkerste kazen en eigengemaakte smeersels tot aan heerlijke wijnen en port. Ook vindt u hier diverse Friese delicatessen. Om van te smullen tijdens een avondje op de bank in onze B&B of om als souvenir mee naar huis te nemen.