+31 (0)517394342

Evenementen

8 EN 9 JUNI  |  Rock’n Roll  |  Franeker

Everyday, it’s a-gettin’ closer, Goin’ faster than a roller coaster
Love like yours will surely come my way, A-hey, a-hey hey
// Buddy Holly

Op vrijdagavond 8 & zaterdag 9 juni 2018 staat Franeker weer te schudden op zijn grondvesten want dan staat het 9e Rock ’n Roll Festival op het programma!

We kijken uit naar een muzikaal 9e feestje. Met een groot aantal USA-cars, een braderie, een Rockabilly-straatkapper en vooral heel veel spetterende liveoptredens van nationale en internationale artiesten kriskras door de stad, is dit een festival dat je niet mag missen!

Het Rock ’n Roll-festival in Franeker is voor jong en oud, voor de liefhebber en voor ieder die niet vies is van een swingend, vrolijk, rockend evenement. Kom gezellig langs in Franeker op vrijdag 8 & zaterdag 9 juni 2018.

Check de laatste updates via Facebook.com/rocknrollfraneker en volg op ons op Twitter en Instagram. De line-up is te vinden op onze website.

pc franeker

1 AUGUSTUS  |  PC Kaatsen  |  Franeker

Franeker’s grootste sportfestiviteit
Woensdag 1 augustus 2018

De PC Franeker is niet alleen de hoogtijdag van de kaatssport, het is ook de oudste jaarlijkse sportklassieker in Nederland en de grootste kaatspartij ter wereld. In Nederland is kaatsen een typische Friese sport, maar het zal u wellicht verbazen dat er over de hele wereld wordt gekaatst. Tijdens de PC komen kaatsliefhebbers uit de hele wereld – maar ook vooral uit Friesland – naar Franeker om te kijken wie de allerbeste kaatser ter wereld wordt; de koning van de PC. Het spektakel vindt plaats op het heilige Sjûkelân, middenin het centrum. Ook in de rest van het centrum is het groot feest met diverse muziekpodia, een kermis en nog veel meer activiteiten. Bezoekers kijken hun ogen deze dag uit.

Check de laatste updates over de PC op de website PC Franeker.

19 t/m 23 SEPTEMBER  |  Agrarische Dagen  |  Franeker

Traditioneel stadsfeest
Woensdag 19 september t/m zaterdag 23 september 2018

De Agrarische Dagen vormen een vijfdaags stadsfeest. De oorsprong van dit feest vormde een veekeuring in de vijftiger jaren van de vorige eeuw en de wil om de stad Franeker als centrum van het agrarische platteland in Noordwest Friesland met nadruk op de kaart te zetten.

“Stêd en lan, yn ‘e bân”, was en is nog steeds het motto. De gehele binnenstad is tijdens deze dagen een groot vermaak- en evenementencentrum. Het feest kent vele hoogtepunten, zoals de jaarlijkse theatrale opening, jaarmarkt, kermis, vijfkamp, symposium, zeepkistenrace, diverse concerten en optredens, kaats- en voetbalwedstrijden, trekkerpuzzeltocht, een boerenmarkt en veel meer culturele activiteiten.

In 2018 bestaan de Agrarische Dagen 65 jaar en het jaar van de oprichting van de gemeente Waadhoeke.

De afgelopen jaren zijn er, vanwege bijzondere gebeurtenissen die een bepaald jaar hebben plaatsgevonden, zogenaamde F-feesten georganiseerd. Een dergelijk feest viel veelal ook samen met een jubileumeditie van de Agrarische Dagen.
Omdat 2018 het eerste jaar is van de gemeente Waadhoeke en het 65-jarige bestaan van de Agrarische Dagen¸ is er gekozen voor een zogenaamd F-feest. In dit geval een F8 feest.

Check de laatste updates en het programma op de website Agrarische Dagen.