+31 (0)623287256

Leeuwarden

Leeuwarden bruist! Op slechts vijftien minuten rijden vanaf onze Oppe Klincke, vindt u de levendige hoofdstad van Friesland. Met haar mooie grachten, kleine winkelstraatjes en vele terrassen straalt de stad een ongedwongen sfeer uit. Beklim de scheve toren ‘de Oldehove’, vaar op een praam door de grachten, bezoek het Fries Museum of ga heerlijk tafelen of borrelen in één van de restaurants en cafés op het Gouverneursplein. Kortom, er is voor iedereen van alles te beleven.

Culturele Hoofdstad 2018

Na een spannende strijd tussen verschillende mooie steden is Leeuwarden uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad van 2018. Tot en met het jaar 2019 worden er allerlei leuke activiteiten en evenementen georganiseerd in en rondom de stad. Ook Franeker en Harlingen doen mee. Nieuwsgierig naar het programma? Op www.2018.nl leest u er meer over. Omdat 2018 nog even op zich laat wachten zijn er nog allerlei activiteiten in ontwikkeling en worden er regelmatig nieuwe evenementen toegevoegd, dus bent u voornemens in 2018 een bezoek aan Friesland te brengen? Houd de website dan vooral in de gaten.

VVV Stadsregio Leeuwarden

Wilt u een dagje naar Leeuwarden? Met zoveel leuks te beleven, is het verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Op de site van VVV Stadsregio Leeuwarden vindt u meer informatie.